Irodalmi Zsebszalon

E rovat házigazdája Balázs Imre József.

Kányádi Sándor: A vers akkor haldoklik, amikor profik mondják rosszul.
Egy felfedezés története

Szilágyi István író vall elképzeléseiről, műveiről:
Könyvet egy lóért

Előző vendégünk Lászlóffy Aladár Kossuth-díjas költő volt:
Csatárok és hátvédek az irodalmi pályánAz irodalmi szalon afféle ráérős, oldott csevegések színhelye szokott lenni. Megférnek benne az aktuális pletykák, a személyes vonatkozások, az erős vélemények - merthogy az íróembernek véleménye van bőven. Ez a virtuális szalon zsebméretű - elsősorban azért, mert csak ketten férnek el benne: aki kérdez, és akitől kérdeznek. Másrészt azért, mert ezek a beszélgetések személyesnek személyesek ugyan, oldottnak oldottak, de nem túl ráérősek. Időkeretük mindössze tíz-tizenöt perc.
Az Irodalmi Zsebszalon a bukaresti televízió magyar adásának irodalmi projektje, kéthetenként, kedden 4 órától kerül vetítésre a Lencsevég című kulturális magazin keretén belül. 2002 novemberében indult, állandó házigazdája Balázs Imre József költő, irodalomkritikus. A műsort a televízió részéről Nagy Enikő vágja és szerkeszti.
A meghívott írókkal, költőkkel, irodalomtörténészekkel általában valamilyen aktualitás - frissen megjelent kötet, díj, fontosabb rendezvény - kapcsán beszélget BIJ, persze úgy, hogy a meghívott szerzők "előéletéről" is kiderüljön néhány dolog. A műsor első meghívottai között voltak Lászlóffy Aladár, Szilágyi Júlia, Visky András, Szilágyi István, Kovács András Ferenc, és a sorozat természetesen folytatódik. A sikerültebb beszélgetések írott változatai olvashatók ebben a rovatban.Elküldöm az Irodalmi Zsebszalon linkjét!
A címzett e-mail postaládája: