Fiatal és Banán 01.
Látomás a jövőből


Mikor megérkeztünk Zetelakára, az E-MIL táborba, a főhadiszálláson a legelső látvány, ami majd’ kiütötte a szemünket, egy istentelen nagy tábla volt, beleszúrva a földbe, rajta a KILL Kiskorú Írók Lligája! felirattal. A lényeg a tábla alatt heverő fiatalemberen volt. Nem, nem is heverő. A szó szoros értelmében ki volt nyúlva. Odamentem hozzá, megrugdostam, erre ő mesélni kezdett:

„A dolog úgy kezdődött, hogy a leendő KILL tagok már a harmadik kocsmában nem kaptak piát, mivel nincsen elég matur pofájuk az alkoholfogyasztáshoz, így hát betörtek Marcus Animalus Porcus tiszteletbeli elnök ruhásszekrényébe, onnan elővájták a dugi szilvapálinkát (Oroszhegy, 1998), s annak segítségével – vagy annak hatására – leültek malmozni Mátyás király lovának hátsó farkához (fontos tudnivaló: a ló csődör volt). S még mielőtt legifjabb Whisky (hím)tag megrajzolta volna az Adevãrul márkájú 2mm-es toalettpapírra a malomtáblát, addig id. Whisky Ábelussz Tánberúgszban feltündökölt az ifjúság, s ez a murok nem bírt el a kora erejével, köpködni kezdett, kinőtt a hátán a szőr, s tán még a pofáján is kinő, ha ebben a pillanatban Marcus Minorus Titanus el nem hányja magát az undortól – s abban a hányásban, igen ti vén faszok, abban a hányásban lőn a KILL, azaz a Kiskorú Írók Lligája!

Legelőszőr meztelen volt, mint Ádám és Éva a paradicsomban, mint Anna egy pesti bárban, mint Schwarzenegger a Terminatorban. Nem volt rajta se szőr, se ruha, se bőr, de volt fallosza s még bocetája is. Igenis, ő többnemű, marslakó, androgén, nem közönséges földi lény, s bejárhatja a testek lankás tájait. Szűz volt, de szűztelenítették. Jött Előd, az előd, s ruhát adott rá – csokornyakkendőt. Az egyik lábára kékharisnyát húzott, a másikra zöld harisnyát. Majd a legprofibb billentyűzet helyezte kezei közé. Azóta KILL csak úgy halmozza egymásra a karaktereket, éjjel-nappal, pinával-fasszal.”

Hát nem aranyos? Fizettem neki egy sört. Örömében komolyra fogta a szót, s már azt is elmondta, hogy mire jó ez az egész. Szóval a KILL valamikor 2003-ban alakult, kizárólag kiskorúak számára. Szerinte a líceumi diákok nagy része ír, csak nem mondják el senkinek. A kiskorú magában tartja, magának ír. Na most – mondta kissé bizonytalan optimizmussal – minden kétezer diák között van egy tehetséges. Ezeket keresi a KILL.
Azzal aztán bele is aludt a nagy keresésbe.
Átfordult a másik oldalára. Alatta ott állt ez a papír:

KILL
Hétszentség:

1. a kiskorú nem tartozik felelősséggel műveiért
2. a Kiskorú Írók Lligája nem összetévesztendő a Kiskorú Alkoholisták LLigájával
3. a KILL hivatásos író tagjai kizárólag kiskorúak lehetnek, valamint bármilyen korú kékharisnyák
*a kiskorúság alatt a 19 éven aluliak, valamint a 90 éven felüliek értendők (az öregkor a második gyerekkor)
4. minden kiskorú író, költő, aki KILL tag szeretne lenni, kötelező módon hozzon magával egy kékharisnyát (nem feltétlenül kiskorút)
5. a KILL tag öt sör után még álljon a talpán (de azért pisilni elmehet)
6. a KILL tagok több, mint 50 százaléka nem lehet Visky
7. belépni a kill@home.ro címen, illetve a 0745169609 telefonszámon lehet.

A vezetőség

Elküldöm ezt a cikket!
A címzett e-mail postaládája: