MagamrólSzülettem: Budapesten, egy különös családba. Egy bohém mu˝fordító-nyelvész anya és egy kissé érzékeny, morózus vegyészmérnök apa egyetlen gyermekeként. Mikor a kékharisnya és a morcos harca elfáradni látszott, elváltak. Meg kellett tanulnom rendesen magyarul. Egészen addig csak franciául tudtam. Hat éves koromig Algériában, Oránban és Franciaországban éltem. Apám 1995.-ben meghalt.

Iskolák:
Mu˝vészeti tanulmányok (fo˝leg kerámiák) itthon jeles mu˝vészeknél és külföldön is.
1994 Külkereskedelmi és Oktatási Központ - Nemzetközi Reklámképzés és üzleti angol
1995-2000 - Pécsi Tudományegyetem Fo˝iskolai Kar - mu˝velo˝déstörténet és irodalomtörténet- diplomamunkám: "A tudatlanság felho˝je" címmel az Inkvizícióról.

Szemléletem:
Egész életemben lenyu˝gözött a tökéletlenség tökéletessége.
A tökély rútsága. - Högye Kati szerint én a torzságot keltem életre a szobraimban. Szobraim hófehér, színtelen, groteszk figurák. Azt hiszem tudatalattim beteges vonzódása a csúfhoz bennük öltött testet. Kicsit a verseimre hasonlítanak.
Habár szobraim fehérek vagy éppen feketék, az igazság az, hogy bolondulok a színekért (rajzaim). Magamon is szeretem, mert feltöltenek élettel, életörömmel. Gyerekként csillagász szerettem volna lenni. Nem lettem az.
Rajongok a Japán filmekért. Talán azért, mert még idejekorán épült be életem vérkeringésébe. (Anyámmal 8 éves koromtól rengeteg japán elo˝adásra, japán filmekre jártunk, japán operát, színdarabot néztünk). Kedvencem: Yukio Mishima filozófikus világa (színdarabok).
1996-ban találkoztam alkotó énem másik felével, egy szobrász-grafikussal, aki egy évre rá a férjem lett. Született egy szo˝ke-kékszemu˝, gyönyöru˝ kislányunk, külsejében pont az ellentétem, de a természete az enyém, azt hiszem, minden másban rám ütött. Majd született egy szintén kék szemû gyönyörû kisfiam is. Ô sem hasonlít rám.
9 éves koromtól tanultam kerámiázni, azóta írok. Szerettem írni, de az agyag, majd késo˝bb a porcelán jobban lekötött.

Történetem és kisebb tanulmányaim:
9 éves koromtól Izsépy Gyula keramikus mu˝vésznél tanultam, verseket, meséket írtam.
Tinédzserként Varga Tamás szobrász mu˝vésznél rajzot, formázást tanultam
- külföldön mu˝vészeti iskolában kerámiát és nyelvet tanultam
- buliztam, utazgattam, dolgoztam, angol nyelvvizsgáztam és a Kongresszusi Központban több mu˝vésszel kiállításom volt, kerámiák
1993 Högye Katalin keramikus mu˝vésznél (Gadányi Alapítványi iskola) kerámiát, formatant tanultam, Baksai József festo˝mu˝vésznél rajzolni tanultam (szintén itt)
1994-to˝l porcelánszobrok készítése Sarkantyú Judit keramikus mu˝vész hatására és segítségével - inspirált ragyogó tehetsége, köszönet neki, hogy elleshettem pár fortélyt, pl.: csipkeporcelán készítést / hihetetlenül izgalmas applikációk kisebb szobrokon/

Kiállítások:
1990 Kongresszusi Központ - kerámiák: fekete agyagból és vörösbo˝l
1992 Vid-Art Galéria - kerámiák
1995 "9-ek" címmel kiállítás a Virányosi Közösségiházban (szobrok - porcelánból, agyagból)
1996 Kortárs Mu˝vészeti Galéria (szobrok - porcelán és agyag)
1998 Pécsi Harlekin Galéria - jelmezek
1999 Soproni Tavaszi Fesztivál keretében a Torony Galériában "Variációk egy álomra"- címmel kiállítás - szobrok, festmények, jelmezek, üvegfestmények, grafikák.

Foglalkozásom: Reklámszövegíró és kreatív vezeto˝ vagyok egy reklámügynökségnél. Több országos reklámkampányt csináltam (headline-ok, szlogenek, forgatókönyvek, kreatív stratégiák stb.) Mindig igyekszem munkámba becsempészni valami kis mu˝vészit: pl.: Audi-Ördögi hármas /kampány, szlogen/.
Publikációk: Szakmai cikkek: Átrium Belso˝építészeti és Stílus Havilap - PR és divat-cikkek stb.
Illusztráció: Easy Internet folyóiratnak illusztrációk és reklámfilm animáció forgatókönyvvel.

Írtam néhány mesét.
Mosolygósok és mogorvák
Annabel és a titkos ablak
Hogyan születtek az évszakok
[Fahssi B. Soraya]